Intensivkurs med/utan boende

Vår intensivkurs, som vi erbjuder för personbil och mc, har snabbt blivit populär bland både västmanlänningar och kunder längre ifrån. Vårt centrala läge - nära centrumkärnan, centralstationen och TaInn Hotell som vi samarbetar med, gör att du kan maxa din vistelse här med studier, bekvämt boende med frukost och om du får tid över  - också utforska vår stad. Till Västerås tar du dig till exempel från Stockholm på endast 55 minuter med tåg och med direktbuss från Uppsala.
Kursstart: måndagar jämn vecka.

 

Hotell

TaInn Hotell har du antingen del i Studio, ett större rum med två bäddar. Rummet är utrustat med pentry där du kan laga enklare mat. Rummet är också inrett med soffa, matbord och skrivbord. Den här typen av rum bokar vi om ni kommer två i sällskap. Kommer du ensam bokar vi enkelrum, och då är det inte säkert att det finns kylskåp, men det går alltid att prata med receptionen. Frukost, frukt och kaffe/te ingår i priset. Du har som gäst även tillgång till hotellets alla bekvämligheter som gym, biljardbord, solarium och bastu. Behöver du tvätta kläder, får du hjälp i receptionen att boka hotellets egen tvättstuga.

Tips: tar du med dig egen surfplatta/laptop går det att koppla upp sig på nätet för att jobba med teoritesten via elevcentralen.

Hundägare och svårt med hundvakt? Säg till så bokar vi rum där du kan ha med dig hunden till en extra kostnad på 300:-/natt.

Hotellets läge: 5 minuters promenad till trafikskolan, 10 minuter till centrum, 1 minut till affär. Cyklar finns att låna.

 

Trafikskolan

Skolan ligger i centrala Kopparlunden, ett trevligt, k-märkt och varsamt renoverat äldre industriområde som fått nytt liv och nya hyresgäster. Se gärna bilder på vår Facebook-sida. Här finns en mix av olika företag och verksamheter, bland annat 3 lunchrestauranger, café och bageri. Biografen Electra har både dag och kvällsvisningar om du vill koppla av från studierna en stund.

I vår lokal finns teorisal där vi håller teorilektioner, handledarkurs och Riskutbildning 1. Där går också bra att sitta ner i bekväma fåtöljer för självstudier mellan körlektionerna. Surfplattor finns att låna. Lokalen är utrustad med litet kylskåp, mikro, kaffebryggare och vattenkokare. Kaffe/te bjuder vi på. Lunchlåda går att köpa på någon av restaurangerna i kvarteret till ett överkomligt pris.

 

Intensivpaket

Vi erbjuder två olika paket i prislistan där boende, teoripaket innehållande böcker, 5 teorilektioner och obegränsat antal teoritest via www.elevcentralen.se,  Riskutbildning 1 och 2, önskat antal körlektioner samt 40 min. uppvärmning och lån av bil/mc vid uppkörning ingår. Kontakta oss för prisuppgift gällande mc. Uppkörningen gör du alltså i våra egna bilar/mc som du är van att ratta.
Passar inte något av alternativen i prislistan? Hör av dig så plockar vi ihop en kurs efter just dina behov. Naturligtvis kan du också köpa en intensivkurs utan boende - se prislistan.

 

Vilket paket ska jag välja?

Paket med 20 lektioner passar dig som har mycket körvana sedan tidigare, medan paket med 30 lektioner riktar sig till dig som inte har så mycket körerfarenhet. Skulle du behöva fler lektioner än de du köpt, går det att lägga till flera i mån av lediga lektioner i vårt schema. Skulle du inte utnyttja hela ditt paket betalar vi självklart tillbaka mellanskillnaden.

 

När betalar jag kursen?

Kursen betalar du vid kursstart med kort eller innan du kommer via faktura. När du anmäler dig bestämmer du vilket alternativ som passar bäst. Vi erbjuder även delbetalning via Resurs Bank. Hör av dig till oss så berättar vi mer om detta. När du bokar in dig skickar vi lösenord till teoritesten så att du kan börja plugga hemifrån. Om du vill ha böckerna hemskickade så ordnar vi det mot portokostnad på ca 70 kr. Det går även bra att komma in och hämta dem om du har vägarna förbi, men hör av dig innan så du vet att någon finns på kontoret.

 

Kan jag köpa ett helt intensivpaket och köra den i min egen takt, alltså inte intensivt? 

Det går alldeles utmärkt!

 

Hur är kursen upplagd?

Vi startar upp våra kurser måndagar jämna veckor och börjar med en första teorilektion på morgonen/förmiddagen. Då får vi också chans att presentera och bekanta oss med varandra. Under första veckan varvas sedan körlektioner med de fem teorilektionerna och ni jobbar själva på med teoristudierna. Under vecka två ligger, förutom körlektioner, Riskutbildning 1 och 2.

 

Hinner man plugga in teorin?

Du hinner gott och väl plugga teorin under de två veckor intensivkursen pågår, men det är heltidsstudier som gäller. Så fort du betalar kursen får du dessutom tillgång till elevcentralen och kan köra igång direkt. Vill du, skickar vi även hem böckerna mot porto.

 

När gör man proven?

I mån av tillgång strävar vi efter att boka in teoritestet på torsdagen och körprovet fredagen vecka 2. Tänk på att ju tidigare du bokar dig till vår kurs, desto större chans att få göra proven under vecka 2. Om det inte skulle lyckas kommer du tillbaka och gör proven senare. Om du vill kan vi då boka teoriprovet på din hemort. Kom ihåg: ansök om körkortstillstånd i god tid eftersom det inte går att boka prov innan du fått detta. Ansökan gör du enklast via www.transportstyrelsen.se

 

Vad händer om jag inte klarar ett prov?

Kuggar du teoriprovet måste du fortfarande göra uppkörningen innan det går att boka nytt prov. Klarar du ett av proven har du två månader på dig att klara nästa. Är det enbart teoriprovet du behöver göra om kan du göra detta i vilken stad som helst, vi hjälper dig med bokning. Kuggar du uppkörningen bokar vi nytt prov i Västerås och du kommer tillbaka till oss och gör ett nytt försök. Under uppkörningen använder du vår bil, som du övat i under din utbildning.

Har du fler frågor? - Hör av dig så berättar vi mera!

 

KONTAKTA OSS